Μαγειρίτσα Θεσσαλίας

Υλικά:

1 αρνίσια συκωταριά

1 κιλό σπανάκι

2 κρεμμύδια ξερά

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κ.σ πελτε(προαιρετικά)

1 ματσάκι άνηθο

Μαϊντανό

Δυόσμο φρέσκο

Αλάτι και πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε κύβους. (Κρατάμε το ζουμί.)

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε την κομμένη συκωταριά να τσιγαριστεί λίγο.

Ζεματίζουμε  το  χοντροκομμένο σπανάκι και το στραγγίζουμε.. Το προσθέτουμε στο τηγάνι. Βάζουμε  λίγο από το ζουμί της συκωταριάς, όσο χρειάζεται για να βράσει το σπανάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο, λίγο μαϊντανό, τον  δυόσμο, τον πελτέ(αν θέλουμε) το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να πιεί όλο το ζουμί.

Στο τέλος το φαγητό μας πρέπει να μείνει στο τηγάνι χωρίς υγρά.

Τρώγεται ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!